Czy karmel kojarzy Wam się z czymś słodkim, ciągnącym i karmelowym? Zapraszamy na niesamowite karmelowe warsztaty. W trakcie warsztatów każdy przekona się jak w magiczny sposób bez użycia maszyn powstają karmelowe lizaki i cukierki. Wyjaśnimy wszystko od momentu wylania karmelu, poprzez nadanie kształtu, barwy i smaku aż do pakowania gotowego wyrobu. Na zakończenie wszyscy uczestnicy wyrabiają swojego własnego lizaka – KarmeLOVEgo Koziołka, którego muszą „pomalować” oraz przyozdobić ulubionym przysmakiem – karmelową kapustą.
Spróbujecie waty cukrowej o przeróżnych smakach i kolorach. Sprawdzicie sami jak smakuje karmelowy chrupek schłodzony ciekłym azotem.
Karmel przygotujemy z Izomaltu cukierniczego, uważanego przez dietetyków za jeden z najlepszych zamienników cukru. Polecany jest on cukrzykom, jest dobry na odchudzanie, bo zawiera znikomą ilość kalorii. Nie powoduje próchnicy i nie przyczynia się też do rozwoju miażdżycy.
Nasze warsztaty to wspaniałe połączenie nauki i zabawy, a każdy wykonany przez dzieci karmelek, to małe rękodzieło o wyjątkowym smaku i niepowtarzalnym wzorze.
Wiek uczestników
Dzieci od 7 roku życia wraz z rodzicami i opiekunami, którzy również nie będą się nudzić
Wartość edukacyjna
- Rozwój wiedzy technicznej
- Praktyczne doświadczenia, które ułatwiają zapamiętywanie przydatnej wiedzy
- Zachęta do przeprowadzania własnych doświadczeń
- Rozbudzanie zainteresowania techniką
Cena: 30 zł/os.
Czas trwania warsztatu: do 60 min.
Maksymalna liczba osób: 30